Història

El Club Gimnàstic Lleida és un club sense ànim de lucre de gimnàstica artística fundat el 26 de març del 2015.

El somni de construir un club d’aquestes característiques va sorgir de la iniciativa de tres tècniques i tres familiars de gimnastes.

Les tècniques i coordinadores del club, Laia Carreño, Marina Rion i Imma Escuer que hem dedicat la nostra vida a la gimnàstica artística, juntament amb els fundadors, Jose Carlos Ayuso, el Bernat Antelo i l’Eva Gilart, vam emprendre un llarg camí que va acabar sent “un somni fet realitat”.

Crear un club ens va comportar molts canvis a les nostres  vides. Compromís, esforç i dedicació es va convertir en el nostre dia a dia. Vam buscar locals per la ciutat, no va ser feina fàcil, ja que per les dimensions i alçades que necessitàvem era complicat, però encara més si teníem un pressupost tan ajustat com era el nostre cas. Després d’uns mesos buscant, vam trobar un local que ens va il·luminar, no era bonic, millor dit estava en condicions molt malmeses, però era el que se’ns ajustava al  pressupost i no vam tenir por a endinsar-nos a reformar el local per poder iniciar l’activitat. Aquell estiu va ser molt dur, però  la unió fa la força i a poc a poc es van unir més persones per ajudar-nos a construir el somni de moltes gimnastes per poder iniciar l’activitat el setembre del 2015.

Un cop construït vam iniciar l’activitat al setembre, i la resposta de les famílies va ser molt més del que esperàvem. A l’octubre ja no quedàvem places i durant la temporada la llista d’espera creixia i creixia constantment. No ens va quedar més opció que buscar un altre local on poder donar l’oportunitat a molts més gimnastes a realitzar aquest esport i donar a conèixer la gimnàstica artística a la ciutat de Lleida.

Així que vam començar la recerca d’un nou local, i vam trobar-lo molt més a prop del que ningú s’esperava, al mateix carrer. Un altre vegada vam iniciar una reforma per deixar-ho tot llest per començar la temporada 2016-2017.

Actualment continuem en aquest segon local i la nostra família consta de més de 320 gimnastes.

Sempre hem volgut representar la ciutat de Lleida allà on anem. Ho fem mitjançant la nostra roba esportiva amb colors bordeus i dissenys de samarretes i mallots representant Lleida, però sobretot lluint el nostre gran monument, la Seu Vella.

És per això que l’any 2018 la Junta Directiva de l’Associació Amics de la Seu Vella de Lleida va decidir concedir-nos una distinció pel disseny del mallot, lluint els finestrals del claustre i ajudant a divulgar la bellesa del nostre principal monument.